У Слузі народу розповіли, чи буде відстрочка дати місцевих виборів

У слузі народу розповіли, чи перенесуть місцеві вибори / УНІАН

У партії Зеленського дали відповідь на питання - чи можливе перенесення місцевих виборів в Україні в умовах пандемії коронавірусу.

Місцеві вибори 2020 в Україні повинні і пройдуть у встановлений законом термін і з неухильним дотриманням правил в умовах адаптивного карантину на Covid-19.

Про це заявила нардеп і кандидат у мери Києва від Партії Слуга народу Ірина Верещук в ефірі телеканалу Україна24.

"Законом визначено термін, коли повинні проводитися вибори — давайте його дотримуватися. Є Конституція, є закон і постанова — давайте дотримуватися термінів, і робити все, щоб убезпечити себе: дотримуватися соціальної дистанції й т.д.", — розповіла вона.

Верещук також зазначила - у неї є величезні сумніви в тому, що депутати Верховної Ради зважаться переносити місцеві вибори через пандемію Covid-19.

"Я не вірю, що парламент проголосує. Хіба що якщо буде введено надзвичайний стан, а для цього треба залізні підстави, Я не експерт з Covid — можливо хтось знає більше, але думаю, що багато хто погодиться, що Covid не пройде 25 жовтня. І навіть якщо їх перенести на місяць, два, три — нічого не зміниться", — підсумувала вона.

Дивитися з 19:20

Нагадаємо, раніше "Главред" повідомляв:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти