Вітренко спрогнозував ціну на газ після закінчення опалювального сезону

Глава Міненерго прокоментував питання ціни на газ / УНІАН

Глава Міненерго оцінив зниження ціни на газ для населення до 6,99 грн за кубометр.

Виконуючий обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко розповів про те, яка ситуація може скластися на газовому ринку після закінчення опалювального сезону.

Коментуючи в ефірі телеканалу Україна 24 зниження ціни на газ для населення до 6,99 грн за кубометр він зазначив, що це не є ручним регулюванням.

"Ми подивимося, що буде з квітня, яка ціна буде, і зможемо побачити, яка середня ціна буде на поточний рік. Це не означає, що ціна в квітні істотно зросте, це означає, що в квітні вона може бути нижчою", - говорить в.о. глави Міненерго.

Коментуючи ситуацію навколо рішення про зниження тарифів на газ він назвав твердження про ручне регулювання газових тарифів демогогією і нагадав, що Антимонопольний комітет вже встановив факти зловживань з боку облгаззбутів і наклав на них штрафи.

"Наступний крок - це державне регулювання цін, це ринковий метод у ситуації, коли є зловживання з боку домінуючих гравців. (...) Є багато інших механізмів, зокрема обмеження щодо зміни ціни, максимального рівня ціни", - зазначив керівник Міненерго.

У той же час він стверджує, що Міжнародний валютний фонд знаходиться на етапі вивчення питання регулювання цін на газ в Україні.

"Вони з експертами проводять не одну зустріч з нами онлайн, де ми обговорюємо реальні проблеми, вони їх розуміють і бачать", - додав Вітренко.

Читати також"Російські консерви": Вітренко зчепився з партією Порошенка через закупівлю газу в РФ

Тарифи на газ:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти