Продаж Дніпровського меткомбінату: у Ахметова пояснили, що не так з вимогами АМКУ

Метінвест направив звернення в АМКУ для участі в торгах ще в 2020 році, але розгляд заявки затягнувся/ Фото metinvestholding.com

У разі перемоги на торгах АМКУ має намір зобов'язати Метінвест щорічно продавати не менше 12 тис. тонн чушкового товарного чавуну впродовж трьох років.

Компанія Метінвест заявила про необґрунтованість обмежень Антимонопольного комітету України (АМКУ) для участі в торгах на придбання Дніпровського металургійного комбінату (ДМК).

У разі перемоги на торгах АМКУ має намір зобов'язати Метінвест щорічно продавати не менше 12 тисяч тонн чушкового товарного чавуну третім особам упродовж трьох років, йдеться в повідомленні пресслужби Метінвесту.

У компанії нагадали, що направили звернення в АМКУ для участі в торгах ще в 2020 році, але розгляд заявки затягнувся.

"Група Метінвест вважає встановлювані зобов'язання АМКУ необґрунтованими, терміни розгляду заявки - затягнутими, а ставлення до групи – упередженим", - зазначили в пресслужбі.

Зазначається також, що основний сортамент виробленої ДМК продукції не збігається з сортаментом продукції підприємств Метінвесту.

"Інші учасники ринку мають можливість задовольнити попит на товарний чавун в обсязі, який включений в зобов'язання Групи Метінвест. Відповідно компанія опиняється в завідомо програшному становищі при продажу товарного чавуну", - йдеться в повідомленні.

Крім того в компанії заявили, що встановлення зобов'язань для Метінвесту знижує інвестиційну привабливість зношених активів ДМК і створює нерівні умови в порівнянні з іншими потенційними учасниками торгів.

"Зобов'язання з продажу товарного чавуну третім особам створюють перешкоди для консолідації активів ДМК до складу групи, тим самим обмежуючи можливості довгострокового інвестиційного планування", - резюмували в Метінвесті.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти