Україна розраховує на фінансову підтримку від Франції

Французький уряд знає про складнощі, з якими стикається Україна через існуючу зовнішньополітичну ситуацію.

Французькі компанії долучаться до реалізації масштабних українських проєктів, зокрема у галузі інфраструктури.

Про це повідомила у Facebook перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко за підсумками зустрічі із очільником Міністерства економіки та фінансів Франції Брюно Ле Мером.

На зустрічі сторони обговорили можливості фінансової підтримки України з боку Франції.

За словами Свириденко, французький уряд знає про складнощі, з якими стикається Україна через існуючу зовнішньополітичну ситуацію. Незважаючи на ці виклики, українська економіка показує високу резистентність та адаптивність, зазначила міністерка економіки. Так, у 2021 році Україна вийшла на найвищий в історії країни рівень доларового ВВП - майже 200 мільярдів доларів.

«Наші партнери бачать прогрес, який ми здійснили у цифровізації державних сервісів, оновленні інфраструктури, реформі державного сектору. Для забезпечення сталості цих успіхів нам потрібна підтримка таких стратегічних партнерів України як Французька Республіка. У пріоритеті – спільні проєкти у галузі енергетики, машинобудування, інфраструктури та доступ до пільгового фінансування», - написала Свириденко.

Деякі з погоджених спільних проєктів мають показати результати вже незабаром, переконана міністерка економіки. Зокрема, мова йде про інфраструктурні проєкти з оновлення парку електровозів для Укрзалізниці, будівництва концесійних доріг та модернізації авіаційної галузі, які стартували в Україні в рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Крім цього, Франція та Україна мають спільні інтереси у просуванні ядерної енергетики та реалізації проєктів термомодернізації.

«Україна цінує зусилля Франції, спрямовані на захист нашої держави від російської агресії. Як політичні заяви, так і реальні дії керівництва Французької Республіки свідчать про незмінність та послідовність позиції наших партнерів», - підкреслила Свириденко.

Нагадаємо, як раніше заявив заступник керівника Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко, Франція має передати Укрзалізниці 130 нових вантажних електротягів виробництва компанії Alstom.

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти