Україна попросила в ЄС нову фінансову допомогу – 1,2 млрд євро

Україна попросила у ЄС додаткову фіндопомогу / Reuters

Уже розпочалися переговори про виділення відповідної суми.

Україна розпочала переговори з Єврокомісією про надання нового пакету фінансової допомоги на суму 1,2 мільярди гривень.

Додаткову підтримку Україна попросила, щоб забезпечити стабільне державне фінансування упродовж кількох наступних років. Про це розповів уповноважений з питань управління держборгом України Юрій Буца, зазначає агентство Bloomberg.

"Ми звернулися з офіційним запитом до Європейської Комісії щодо надання довготермінової макрофінансової програми для забезпечення стабільного фінансування упродовж наступних років", – сказав Буца.

Зазначається, що додаткова допомога Україні потрібна, оскільки вона намагається виконувати свої зобов’язання і їй загрожує потенційне вторгнення російських військ, які РФ стягує до її кордонів.

При цьому Буца не уточнив, на яких умовах ЄС може виділити новий транш фінансової допомоги.

Читайте такожДолар по 28, зростання інфляції і газова війна з РФ: як економіка може реагувати на протестиРечник Європейської Комісії запевнив, що Євросоюз готовий продовжувати підтримувати Україну, якщо вона і далі співпрацюватиме з Міжнародним валютним фондом. Він додав, що Єврокомісія може відкрити для України трирічну програму фінпідтримки, при цьому вона виконуватиметься паралельно з новою програмою від МВФ.

"Упродовж найближчих тижнів виконавча гілка ЄС обговорить підтримку України із посадовцями МВФ, щоб упевнитися, що вона відповідає умовам, виставленим Фондом", – зазначають у Bloomberg.

Нагадаємо, Україна отримала ще один транш від МВФ у листопаді 2021 року. Суму у розмірі 699 мільйонів доларів виділили у межах рамках програми Stand-by.

Крім того, Фонд продовжив термін дії програми Stand-by, яка закінчується в грудні 2021 року, ще на шість місяців – до червня 2022 року.

Також у МВФ поставили Україні умови для отримання наступних кредитів. Зокрема, до кінця квітня Україна повинна завершити разову перевірку доброчесності існуючих членів Вищої ради юстиції Радою з етики.

Вас може зацікавити:

Новини заразКонтакти