Що буде після відключення Росії від SWIFT: економіст зробив катастрофічний прогноз

Світу загрожує глобальна фінансова криза, якщо Росію відключать від SWIFT - експерт / business.ua

Відключення Росії від SWIFT призведе до дуже серйозних наслідків.

Наразі відключати Росію від міжнародної банківської системи SWIFT не планують. Це дуже жорсткі заходи, які можуть зруйнувати не тільки російську економіку, але й глобальну фінансову систему. Такий крок можуть зробити лише в останню чергу.

Про це розповів український інвестбанкір Сергій Фурса, повідомляє Україна 24.

За словами економіста, ці заходи занадто жорсткі – вони, ймовірнише ща все, вдарять не тільки по Росії, але і по всій світовій фінансовій системі. В такому випадку відбудеться дуже серйозна криза.

"Якщо Росію відключать від SWIFT, це руйнує фінансову систему, тому що Росія інтегрована в глобальну економіку, її банки інтегровані в світову банківську систему. Потім на уламках можна побудувати щось нове, але спочатку це буде глобальна криза. Саме тому зараз ніхто цього робити не буде", - зазначив Фурса.Читати також"Можлива зброя". Екс-співробітник АП Росії розповів про відключення РФ від SWIFT

Також він підкреслив, що виключення РФ з системи SWIFT може стати крайнім кроком світового співтовариства. В умовах глобалізації та найсильнішого взаємозв'язку світових економіки наслідки будуть сумними для всіх, а важелів тиску на Москву більше не буде.

Зазначимо, SWIFT – стратегічна міжнародна банківська система, через яку здійснюються платежі і передається різна фінансова інформація. В умовах відсутності SWIFT Росія не зможе проводити жодних міжнародних платіжних операцій.

Раніше посол України у США Володимир Єльченко не виключив, що дії Росії на політичній арені можуть призвести до того, що державу буде відключено від SWIFT.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти