Після нового історичного рекорду курс біткоїну різко впав

Після нового історичного рекорду курс біткоїну різко впав

Курс біткоїну встановив черговий історичний максимум, але після стрімкого зростання вартість криптовалюти впала на кілька тисяч доларів.

Курс біткоїну встановив черговий історичний максимум й досяг позначки у 58 тисяч доларів станом на вечір неділі, 21 лютого. З початку року криптовалюта подорожчала майже на 70%. Щоправда, після чергового рекорду курс біткоїну різко впав.

Згідно з даними криптовалютної біржі Coindesk, на момент публікації матеріалу ціна біткоїну склала 55 865 доларів.

Найпопулярніша у світі криптовалюта подорожчала після того, як компанія Ілона Маска Tesla заявила, що купила біткоїнів на 1,5 млрд доларів і прийматиме їх як оплату за автомобілі.

Сам Маск вважає завищеними курс криптовалюти.

"Гроші - це всього лише дані, які дозволяють нам уникнути незручностей бартеру. Ці дані, як і всі дані, схильні до затримок і помилок. Система розвиватиметься до того, що мінімізує й те, й інше. Тому я вважаю курси біткоїну й ефіру завищеними", - висловився засновник "Тесла" напередодні у Twitter.

Водночас компанія Tesla заробила завдяки своїм вкладенням у криптовалюту в січні 2021-го більше, ніж за весь 2020 рік, завдяки продажу своїх автомобілів.

Якщо кількість біткоїнів, якими володіє Tesla, не змінилася з 31 січня, то коштом стрімкого зростання курсу криптовалюти компанія заробила орієнтовно 930 мільйонів доларів — більше, ніж 721 мільйон доларів прибутку від продажу авто за 2020 рік, підрахувало видання The Times.

Курс біткоїну - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти