Новий податковий закон в Україні вдарить по всьому українському бізнесу - ЗМІ

До чого призведе нове оподаткування підприємств в Україні? / / korupciya.com

Отмечается, что законопроект №5600 расширяет полномочия налоговых органов.

Влада ініціює збільшення податків для легального бізнесу. Додаткові надходження бюджету оцінюються в 50 млрд грн.

Про це йдеться в статті "Як збільшити надходження до державного бюджету на 60 млрд грн", опублікованій на сайті "Цензор.НЕТ".

Зазначається, що у разі ухвалення у Верховній Раді законопроекту №5600 про внесення змін до Податкового кодексу в поточній редакції, податкове навантаження збільшиться не тільки на великий бізнес. Більше податків доведеться платити середньому, малому бізнесу, а також фізичним особам.

За оцінками Кабінету Міністрів, додаткові надходження в бюджет, в разі прийняття закону, становитимуть щороку 50 млрд грн. Ці гроші будуть зібрані з великого, середнього малого бізнесу та фізичних осіб.

"Окрім того, законопроект №5600 розширює повноваження податкових органів. Зокрема, їм можуть дозволити стягувати податковий борг без звернення до суду, або забезпечувати податковою заставою донарахованих за результатами перевірок сум на час судового оскарження", - йдеться у матеріалі.

Автори документу пропонують використовувати обмеження виїзду за кордон керівника компанії - до того моменту, поки він повністю не виплатить податковий борг.

Крім того, Державна податкова служба зможе отримувати від платника податку інформацію не тільки за фактом правопорушення, а й з інших питань, пов'язаних з оподаткуванням.

Що змінює цей законопроект?

Новини заразКонтакти