Нафтогаз підняв у квітні ціну на газ для постачальників тепла населенню

Нафтогаз підняв у квітні ціну на газ для постачальників / УНІАН

Як зазначили в пресслужбі Нафтогазу, компанія визначила ціну ПСО востаннє через заплановане відкриття ринку газу для виробників тепла.

Керівництво Державної компанії Нафтогаз України оприлюднила оптову ціну на природний газ для виробників теплової енергії, яким вона постачає газ в рамках спеціальних зобов'язань (ПСО). Про це повідомляється на сайті Нафтогазу.

У квітні 2021 ціна газу складе 6 522 гривні за тисячу кубометрів (без урахування податку на додану вартість і транспортування), що на 3,9% вище, ніж у березні 2021 року (6,279 гривні).

Як зазначили в пресслужбі Нафтогазу України, компанія визначила ціну ПСО востаннє через заплановане відкриття ринку газу для виробників тепла.

У пресслужбі нагадали, що з 1 травня нинішнього року завершується дія "Положення про покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу", яке було затверджено постановою Кабміну України за № 867. Згідно з документом, компанія поставляла газ виробникам теплової енергії за ціною, яка обчислювалася за ринковою формулою.

Читати такожУ Нафтогазі анонсували проблеми з опаленням в 15 областях

Тарифи на газ в Україні

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти