Як відбиратимуть незаконні субсидії - роз'яснення Мінфіну

Субсидії / УНІАН

Як стверджує міністр фінансів Сергій Марченко, відомство розіслало близько 2,5 млн рекомендацій до проведення перевірки по кожному випадку субсидії.

Незаконно нараховані українцям субсидії планують повертати до державного бюджету. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю порталу Сьогодні.

"Ми розіслали близько 2,5 млн рекомендацій відповідним органам провести додаткову перевірку по кожному випадку. І за результатами цих перевірок повинні бути прийняті справедливі і обґрунтовані рішення щодо подальших виплат реципієнтам", ‒ сказав чиновник.

За словами міністра, по кожному випадку нарахування субсидії проводиться додаткова перевірка. У разі виявлення порушень відомство подаватиме позови до суду.

Як каже Марченко, якщо оцінювати структуру порушень і невідповідностей, то в 70% випадках мова йде про житлові субсидії. Мінфін розіслав понад 1,7 млн рекомендацій, по пільгах ‒ 506 тисяч, по соціальній допомозі ‒ 170 тисяч, по страхових виплатах ‒ 4,8 тисячі, по безробіттю ‒ 4,4 тисячі і по пенсійних виплатах ‒ 46 тисяч рекомендацій.

"Допускаю, що в деяких випадках після додаткових перевірок органи, які нараховували виплати, можуть звертатися до суду про повернення коштів до бюджету", ‒ підсумував міністр.

Читати такожУкраїнцям дадуть субсидії на електроенергію: хто зможе отримати пільги

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти