"Ідіотська ініціатива": експерт пояснив, що не так з податком для заробітчан

Податки для заробітчан 2020 - що готує новий закон для заробітчан / фото : epravda.com.ua

Щоб вимагати зі своїх громадян податки - потрібно спочатку створити для них прийнятні умови праці та проживання, зазначив фінансист.

Голова Державної податкової служби Олексій Любченко заявив, що українські заробітчани повинні платити податки. Свою ініціативу він пояснив тим, що сьогодні, за його словами, декларується в 30 разів менше тих сум, які надсилають в Україну наші співвітчизники, які працюють за кордоном.

"Це - м'яко кажучи, ідіотська ініціатива. Адже наша держава не створила умов для роботи людей у нашій країні, фактично виштовхнула їх на заробітки за кордон, у тому числі і тим бардаком, який існує в податковій системі України (згадайте хоча б «скручування» ПДВ та інші махінації, які «кришуються» в тому числі і податковою)», - заявив політичний та економічний експерт Тарас Загородній у коментарі Главреду.

Читати такожЛегалізація самогону в Україні: депутати згодні пробачити податки за молокоВін нагадав, що люди їдуть за кордон, через що руйнуються сім'ї. Люди працюють в іншій країні, щоб забезпечувати свої сім'ї, надсилаючи їм в Україну зароблені гроші.

«А наші неповажні чиновники тут як тут – готові обкласти податками ще й заробітчан", - обурився експерт.

При цьому Загородній задався питанням: а за що і навіщо українським заробітчанам платити податки в Україні?

"Щоб пан Любченко міг їх поцупити і побудувати собі будиночок? Ні, нехай вже краще ця людина надішле гроші своїй родині, яка витратить їх в Україні на споживання, побудує бізнес, поведе дітей до школи й оплатить їм навчання, купить квартиру або щось інше - це буде більш ефективно, ніж якщо ці гроші потраплять у липкі пустотливі ручки пана Любченка, який витратить їх невідомо куди», – заявив експерт.

За його словами, спроба реалізувати цю ідею однозначно викличе негативну реакцію. Тому що в умовах, коли держава не створила для своїх громадян умов праці, але при цьому залазить ще глибше в їхню кишеню, іншої реакції бути не може.

"Чиновників зрозуміти можна: їм це дуже цікаво, адже за кордоном заробіток у валюті. Тому, природно, населенням це буде сприйнято вороже. Крім того, державі проблематично буде зловити заробітчан на несплаті податків, оскільки вони просто перестануть переводити ці гроші через банківську систему, а стануть ввозити їх готівкою через кордон. Тому подібні ініціативи наших неповажних податківців позбавлені сенсу", - резюмував Загородній.

Заробітчани України

Автор: Діана Бель
Новини заразКонтакти