Провідні соцмережі США обмежили доступ до статті про Байдена і корупцію в Україні

Facebook і Twitter накинулися з цензурою на статтю про Байдена і Україну / GettyImages

Facebook і Twitter позначають посилання про листи Байдена-молодшого у справі української компанії Burisma як небезпечні.

Після того, як авторитетна американська газета New York Post опублікувала листування нібито сина кандидата в президенти США Джо Байдена Хантера зі співробітником української компанії Burisma Вадимом Пожарським, провідні соціальні мережі США - Facebook і Twitter - обмежили репости цієї статті.

Соцмережі позначають посилання про листи Байдена-молодшого у справі української компанії Burisma як небезпечні. Тому перейти по ним одним кліком не можна.

Свої дії соцмережі виправдовують можливою недостовірністю матеріалу. За словами представника Facebook Енді Стоуна, "ця історія має право на перевірку фактів сторонніми партнерами Facebook, щоб перевірити факти". А поки що її поширення обмежене, пише CNBC.

Читати такожУкраїнська Вікіпедія вляпалася в скандал через цензуру ЗМІПри цьому раніше Facebook неодноразово заявляв, що виступає за свободу слова, і соцмережа не може визначати, що є істиною.

Пізніше до цензури приєднався і Twitter. Дана соцмережа своє рішення аргументувала тим, що у статті немає авторитетних джерел походження.

Представник виборчої кампанії Джо Байдена Ендрю Бейтс прокоментував ситуацію наступним чином: на посаді віце-президента Байден проводив щодо України тільки офіційну політику США.

Варто відзначити, що демократична преса періодично публікує пости, які дискредитують опонента Байдена-старшого на майбутніх виборах – нинішнього президента США Дональда Трампа. Гіпотетично дані пости також можуть бути фейками - однак випадки їхнього блокування поки не зафіксовані.

Burisma і Байден: останні новини

Автор: Діана Бель
Новини заразКонтакти