У ВООЗ спрогнозували терміни закінчення пандемії COVID-19

Центральна будівля ВООЗ / Reuters

Головний європейський чиновник ВООЗ Ханс Клюге сказав - нинішні вакцини будуть перероблені для боротьби з новими штамами коронавірусу COVID-19.

Пандемія коронавірусу COVID-19 закінчиться на початку наступного, 2022 року. Про це сказав керівник Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ханс Клюге в інтерв'ю данському телеканалу DR.

"Найгірший сценарій позаду. Ми знаємо про вірус більше в порівнянні з 2020 роком, коли вірус тільки почав поширюватися", - сказав Клюге.

На його думку, коронавірус COVID-19 продовжить поширюватися, проте необхідності у введенні жорстких обмежень вже не буде. При цьому Клюге зазначив, що такий результат пандемії дуже ймовірний, але у ВООЗ гарантувати його не можуть.

Що стосується нових мутацій коронавірусу, каже Клюге, то це цілком нормальний процес, оскільки вірус намагається адаптуватися до людини. За його словами, у ВООЗ уважно стежать за ефективністю вакцин проти COVID-19 - через швидко поширюються нові типи інфекції

При цьому Клюге зазначив, що вакцини можуть бути перероблені саме для боротьби з новими штамами коронавірусу ‒ їх не потрібно створювати з нуля.

Читати такожУ ВООЗ розкрили нові дані про походження COVID-19 і початок пандемії

Коронавірус у світі:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти