У США після зустрічі Байдена і Путіна заговорили про санкції проти РФ

США висловилися про санкції проти РФ / Reuters

США пообіцяли не послаблювати санкції проти Росії через Україну.

США не скасовуватимуть або послаблюватимуть санкції проти Росії, які були введені через агресію проти України.

Як заявла заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд в інтерв'ю Радіо Свобода, про це США сказали Росії під час саміту в Женеві.

"Ми дали чітко зрозуміти і президент Байден ще раз повторив, що санкції, які були введені проти Росії через Україну, будуть залишатися в силі і не будуть послаблюватися до тих пір, поки Росія не змінить своєї поведінки щодо України", - заявила вона.

Нуланд зазначила, що президент США назвав Україну країною, щодо якої Вашингтон має великі розбіжності з Росією.

"Сполучені Штати твердо віддані - як ми і були вже кілька десятиліть-суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України. У нас є сильні програми підтримки України у сфері безпеки, економічного розвитку, антикорупційних зусиль і все це буде продовжуватися", - додала представник Держдепу.

Читати такожБайден попередив Путіна про удар: у Білому домі оголосили про "червоні лінії" для Вашингтона

Зустріч Байдена і Путіна - про що раніше повідомляв Главред:

У середу, 16 червня, відбувся саміт США і Росії, в рамках якого провели переговори президент Штатів Джо Байден і глава РФ Володимир Путін. В ході дискусії сторони обговорили низку актуальних питань американо-російських відносин.

Пізніше в Держдепі зробили заяву про те, що Байден на зустрічі з Путіним підтвердив підтримку України. Глави США і Росії також обговорили ситуацію досягнення прогресу в процесі імплементації Мінських угод.

Байден попередив Путіна про те, що якщо російські хакери підуть в атаку проти 16 стратегічних секторів американської інфраструктури, Вашингтон прийме серйозні відповідні заходи.

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти