У Литві дадуть жорстку відповідь Лукашенку на закриття кордону із Заходом

У Литві вважають, що закриттям кордонів Білорусі Лукашенко зашкодить тільки своїй країні / Reuters

У Вільнюсі не вірять, що погрози Лукашенка стануть реальністю.

Литва припинить пропуск вантажівок з території республіки Білорусь в тому випадку, якщо діючий президент РБ Олександр Лукашенко прийме реальне рішення про закриття кордонів держави зі своїми західними сусідами.

Про це заявив глава литовського уряду Саулюс Скверняліс у п'ятницю, 18 вересня, повідомляє Європейська правда.

За його словами, у Литві не вірять, що Лукашенко може піти на такий крок. Однак у разі реалізації подібних намірів Вільнюс готовий на жорсткі заходи у відповідь.

"Це ще одна гучна заява, спрямована на внутрішню аудиторію. Але якщо такий крок буде - буде адекватна відповідь", - сказав Скверняліс.

Чиновник акцентував увагу на тому, що Вільнюс готовий зупинити пропуск фур з Білорусі через свої кордони. Такі ж заходи може вжити й Польща.

"Безумовно, це стало б ще одним ударом для білоруської економіки, у якої серйозні проблеми. Тому я не вірю, що це буде зроблено", - додав прем'єр-міністр Литви.

Наостанок він підкреслив, що бізнесу Литви потенційні заходи Вільнюса жодним чином не зашкодять, а можливе закриття кордону з РБ не завдасть будь-якої шкоди литовській економіці.Читати також"Будуть за це відповідати": Лукашенко звинуватив ЄС, Україну і Зеленського у заворушеннях у Білорусі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти