У Британії спрогнозували результат можливої війни з Росією

Російські збройні сили оновилися і обзавелися сучасними технічними засобами / Reuters

У разі збройного конфлікту британські військові будуть змушені використовувати застарілу бронетехніку, якій вже понад 30 років.

Комітет з питань оборони Палати громад парламенту Великої Британії підготував доповідь, в якій експерти спрогнозували результат артилерійської дуелі між британськими та російськими танковими підрозділами в разі військового конфлікту між двома країнами.

За оцінками експертів, з великою імовірністю перемогу здобула б Росія. Удоповіді зазначається, що у разі збройного конфлікту британські військові будуть змушені використовувати застарілу бронетехніку.

"Багатьом з цих машин вже понад 30 років, у них дуже низька механічна надійність, щодо вогневої потужності, то вони вкрай серйозно програють сучасним артилерійським і ракетним системам і постійно не отримують достатньої підтримки з повітря", - зазначили автори доповіді.

Наголошується, що на модернізацію або заміну техніки, яка на даний момент перебуває на озброєнні у Сполученому Королівстві, буде потрібно не менше чотирьох років. У комітеті вважають, що в цьому винні "бюрократичні зволікання, нездатність командування ухвалити рішення". При цьому російські збройні сили оновилися і обзавелися сучасними технічними засобами, зазначили автори доповіді.

Нагадаємо:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти