США знову розширили санкції проти Росії

США ввели санкції проти Росії / Reuters

Під обмеження потрапили дві російські компанії.

Мінфін США вніс дві російські компанії до списку санкцій щодо КНДР.

Як повідомляє пресслужба відомства в четвер, 19 листопада, під санкції потрапили Генеральна торгова компанія Чхолсан КНДР (ТОВ Чхолсан), що діє на території Росії та Північної Кореї, і зареєстроване в Санкт-Петербурзі ТОВ Мокран.

"Дії стосуються двох юридичних осіб: ТОВ Мокран, російської будівельної компанії, і генеральної торгової компанії Чхолсан КНДР, північнокорейської компанії, що працює в Росії", - сказано в заяві.

Як зазначили в американському Мінфіні, компанії "були залучені, сприяли або несуть відповідальність за експорт примусової робочої сили з Північної Кореї, в тому числі експорт з метою отримання прибутку для уряду Північної Кореї або Трудової партії Кореї".

"Мережа російських компаній під ім'ям Чхолсан запитувала та отримала дозволи на роботу для північнокорейських робітників, щоб вони могли в'їхати на територію Росії і працювати там", - додали у відомстві.

Читати такожОтруєння Навального: Росія вдарила санкціями по Франції та Німеччині

"Країни, які досі приймають у себе північнокорейських робітників, повинні вислати цих робітників додому", - сказав міністр фінансів США Стівен Мнучин.

Він підкреслив, що дії США спрямовані на виконання резолюцій ООН і забезпечення дії американських санкцій проти КНДР. Обмеження передбачають заборону для американських фізичних і юридичних осіб на ведення справ з фігурантами списку.

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти