США почнуть перемовини щодо Криму і Донбасу: дипломат назвав умови для України

Для підтримки США при Байдені Україні потрібно боротися з корупцією та агресією РФ - дипломат / GettyImages

Україна отримає нові можливості для співпраці з США, стверджує Костянтин Єлісєєв.

Демократ Джо Байден на посаді президента США буде проводити жорстку політику щодо Росії. Вашингтон посилить санкції проти Москви і збільшить фінансування НАТО. Американці візьмуть активну участь у перемовинах щодо Криму та Донбасу, однак дії Штатів залежатимуть від поведінки України.

Про це заявив дипломат Костянтин Єлісєєв в ефірі телеканалу Україна 24, коментуючи перспективи американо-українських відносин після обрання Джо Байдена.

За його словами, Байден добре знає Україну і Росію і має план дій. Швидше за все, політика антиросійських санкцій посилиться.

"Думаю, що політика тиску з боку нової адміністрації США збережеться, санкційна політика буде посилюватися в міру того, як Росія буде продовжувати ігнорувати міжнародне право", - вважає дипломат, відзначаючи, що нова американська адміністрація збільшить фінансування Північноатлантичного альянсу.

Політик акцентував увагу на тому, що за президентства Байдена для України відкриваються нові можливості з питань співпраці з США. Вашингтон активізує зовнішньополітичну діяльність і братиме участь у перемовних процесах щодо Криму і Донбасу. Однак для цього Києву слід виконати дві головні умови - забезпечити боротьбу з корупцією та проводити послідовну політику в протистоянні агресії РФ.Читати такожЩо для України означає перемога Байдена

"Вікно можливостей залежатиме від України – наскільки Україна просуватиметься шляхом демократичних форм боротьби з корупцією. По-друге, наскільки Україна буде послідовна в позиції відсічі російській агресії. Якщо ці дві умови будуть виконані, ми зможемо сподіватися на потужну американську підтримку" – підкреслив Костянтин Єлісєєв.

США-Україна новини

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти