"Секретна інавгурація": низка країн Заходу не визнали Лукашенка легітимним

Литва, Латвія, Словаччина та Німеччина не визнали Олександра Лукашенка легітимним президентом / Reuters

Низка західних країн вважає, що Лукашенко не має права керувати Білоруссю.

Німеччина, Словаччина, Литва та Латвія відреагували на "секретну" інавгурацію Олександра Лукашенка – західні країни не визнали його президентом Білорусі.

Президент Литви Гітанас Науседа в Twitter написав, що ніяка інавгурація – ні секретна, ні помпезна – не змінить того факту, що результати виборів президента в Білорусі незаконні.

Представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт повідомив, що ФРН не вважає Лукашенка легітимним білоруським лідером навіть після інавгурації, пише в соцмережі DW на русском.

Міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок у Twitter-акаунті поділився, що Лукашенко несе відповідальність за президентські вибори, які не були ні вільними, ні справедливими, і після інавгурації не має легітимності керувати своєю державою.

На своїй сторінці в соцмережі очільник МЗС Латвії Едгара Рінкевича написав, що після "таємної" інавгурації Лукашенко не отримав статус легітимного президента.

"Секретна інавгурація... Лукашенка в Білорусі не легітимує фальсифікацію виборів і статус очільника держави. Гідно жалю, що голоси білоруського народу та міжнародної спільноти не мають значення...", – зазначив міністр.

Автор: Катерина Присяжнюк
Новини заразКонтакти