Масові протести у Білорусі: силовики Москви провели навчання з щитами

У Росії сподіваються, що російські силовики не будуть брати приклад з білоруських колег / УНІАН

Причиною навчань могли стати протести на території Білорусі.

У Москві вирішили провести екстрені вчення представників правоохоронних органів. У процесі маневрів вирішили додати роботу зі щитами з метою підготовки силовиків до потенційного протистояння з мітингувальниками.

Про це повідомляє Telegram-канал Baza.

За інформацією джерела, такі навчання пройшли у тому числі і в Управлінні внутрішніх справ по ЦАО на Калитніківській вулиці Москви. Спочатку заходи повинні були проводитися без щитів, однак пізніше їх вирішили додати.

"Ніхто не сумнівається, що таке нововведення прийняли через протести у Білорусі", - відзначають автори каналу. Читати такожОглядач назвав умову, за якої протести в Білорусі придушать

Також вони висловили надію, що російські силовики не повторюватимуть дій своїх білоруських колег.

"На тренуванні працівникам поліції показували, як потрібно діяти на мітингах. Сподіваємося, що відео з Білорусі в якості прикладу їм не показували", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч з 10 на 11 серпня на території Білорусі відбулися масові протести, під час яких трапилися зіткнення мітингувальників з силовиками. Понад 200 учасників протесту госпіталізовані. Читати також"Затиснути карателів з усіх боків": у Білорусі опозиція оголосила план Б

Тим часом в білоруському парламенті зробили заяву з приводу протестів. Законодавці підтримали дії силовиків і закликали громадян дотримуватися порядку на вулицях.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти