З'явилися подробиці перелому ноги у Байдена

З'явилися подробиці перелому ноги у Байдена / Reuters

Байдена помітили кульгавим, коли він виходив з кабінету лікаря, щоб попрямувати на КТ, однак він не використовував милицю.

Переможець президентських виборів у США Джо Байден зламав ногу під час гри з собакою. Хоча переломи кісток у літньому віці викликають побоювання, 78-річний політик не дуже постраждав.

Як повідомляє Sky News, милиці та допоміжні пристосування Байдену не потрібні. Демократ відвідав ортопеда у Ньюарку (штат Делавер) в неділю вдень після перенесеної напередодні травми. Спочатку офіс Байдена оголосив, що політик збирається пройти обстеження в ортопеда «з обережності» після того, як він вивихнув щиколотку під час гри з собакою.

Початковий рентгенівський знімок не виявив явних переломів, але медичний персонал замовив детальнішу комп'ютерну томографію. За результатами КТ у Байдена були виявлені крихітні переломи двох маленьких кісток в середині його правої стопи, повідомив його лікар Кевін О'Коннор.

"Очікується, що йому, ймовірно, буде потрібно спеціальне взуття для відновлення стопи після перелому протягом декількох тижнів», - додав О'Коннор.

Крім того, Джо Байдена помітили кульгавим, коли він виходив з кабінету лікаря, щоб попрямувати на КТ, проте він не використовував милицю або інше пристосування для ходьби.

У масці й повсякденному одязі він, здавалося, перебував у гарному настрої, помахавши присутнім репортерам.

ЗМІ уточнили, що переможець президентських перегонів грав зі своїм собакою на прізвисько Мейджор, коли отримав травму. Мейджора взяли з притулку у 2018 році, і очікується, що в січні наступного року разом він зі своїм господарем оселиться в Білому домі.

У сім'ї Байденів є ще одна собака, Чамп (теж німецька вівчарка, повідомляє CNN), і вони сказали, що планують завести також і кота. Зазначимо, останній раз в резиденції президента США у Вашингтоні вихованець з сімейства котячих розгулював під час президентства Джорджа Буша у 2001-2009 роках.

Додамо, чинний президент США Дональд Трамп вже відреагував на травму Байдена і побажав демократу швидкого одужання.

Вибори в США - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти