Політолог розкрив плани РФ проти України на нових перемовинах щодо Донбасу

Росія "викручуватиме руки" Україні, щоб Київ здав інтереси своєї держави на Донбасі - експерт / УНІАН

Зустріч Байдена і Путіна щодо ситуації з Україною навряд чи відбудеться, вважає Андрій Піонтковський.

Президент США Джо Байден провів перемовини з главою РФ Володимиром Путіним, в результаті яких вдалося встановити певну паузу. Наразі виникає питання, як цю паузу використають: щоб зміцнити підтримку України або підштовхнути Київ до мирної здачі інтересів своєї держави. Росія не має наміру йти з Донбасу і продовжить тиск на українську державу. Про це заявив російський політолог Андрій Піонтковський.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що дзвінок американського президента Байдена російському главі держави Путіну продиктований наміром виторгувати паузу, яка буде використана в ситуації, пов'язаній з українською державою. Мета США у даному напрямку була досягнута, а ось зустріч лідерів країн навряд чи відбудеться.

"Який сенс дзвінка Байдена Путіну і подальшого виступу Байдена? Байден повівся як досвідчений поліцейський, який, коли він хоче убезпечити терориста, починає розмовляти з ним люб'язно і шанобливо. Він звернувся до Путіна цього разу не як до вбивці, а як до великого президента великої держави. В результаті він отримав деяку паузу. Я навіть не думаю, що ця зустріч зараз відбудеться. Найголовніше питання — не те, що вона буде сьогодні й завтра, а як буде використана ця пауза: для зміцнення суверенітету України чи для підштовхування її до мирної капітуляції", - вважає Піонтковський.

Розмірковуючи про заплановані на 19 квітня перемовини радників лідерів країн нормандського формату, він акцентував увагу на тому, що той же Макрон, який вирішив вийти з ініціативою щодо Мінських угод, розуміє неможливість відходу Росії з Донбасу. Москва ставить перед собою завдання приєднати Україну до окремих районів Донбасу на своїх умовах, однак Київ не згоден з таким сценарієм. На чергових перемовинах представників України змушуватимуть поступитися Росії.Читати такожУ Макрона оголосили про плани щодо перемовин з Путіним про Донбас

"Макрон раптом вийшов з ініціативою 15 кластерів щодо реалізації Мінських угод. Макрон чудово розуміє, що Путін ніколи не піде з ОРДЛО і нічого там не змінить. Для Путіна реалізація Мінських угод - це змусити Україну визнати ОРДЛО як інститут української держави, по суті, приєднати Україну до ОРДЛО. Україна категорично від цього відмовлялася. Завтра Україні знову викручуватимуть руки, щоб підштовхнути в цьому напрямку", - підкреслив Андрій Піонтковський.

Перемовини щодо Донбасу

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти