"Замах на Пашиняна": у Вірменії затримано лідера партії-ворога влади

Очільника вірменської партії Отечество звинуватили в підготовці замаху на Нікола Пашиняна та затримали / Reuters

Колишнього топ-чиновника та лідера партії-супротивника Пашиняна звинуватили у спробі узурпації влади, поділилася адвокат.

У Вірменії колишнього топ-чиновника – екс-очільника вірменської Служби національної безпеки та лідера партії Отечество (Айреник) Артура Ванецяна – затримано за підозрою у підготовці вбивства прем'єр-міністра Нікола Пашиняна.

Екс-чиновника також підозрюють у спробі узурпації влади, публікує відомості його адвоката Лусіне Саакян Telegram-канал Sputnik Армения.

Адвокати Ванецяна назвали його затримання ганебним політичним переслідуванням для утримання влади.

Захисники вважають, що влада Вірменії хоче завершити антидержавні програми та здати батьківщину ворогові.

Член ради партії Отечество Сос Акопян писав у Facebook, що силовики проводили обшук у батьківському домі Ванецяна. Політик зазначав, що партію Отечество намагаються обезголовити.

"У рамках політичних переслідувань представники правоохоронних органів щойно увірвалися у квартиру батьків очільника партії Отечество... з метою проведення обшуку... Це спроба обезголовити партію Отечество у політичному сенсі...", – підкреслив він.Читайте такожВійна за Нагірний Карабах: Пашинян пояснив, навіщо підписав капітуляцію Вірменії

Довідка. Вірменія протягом десятків років воює з Азербайджаном за Нагірний Карабах. Бойові дії розгоралися та стихали.

Бої знову загострилися вранці 27 вересня цього року. Вірменія та Азербайджан обмінялися звинуваченнями у провокаціях, і зав'язалися бої.

Російська Федерація захотіла стати посередником у врегулюванні конфлікту. Азербайджан та Вірменія укладали перемир'я. Перше перемир'я було зірвано майже відразу ж після початку.

Російська, азербайджанська та вірменська сторони 9 листопада підписали угоду про встановлення миру в Карабасі. Згідно з документом, Вірменія має вивести війська з частини території.

Автор: Катерина Присяжнюк
Новини заразКонтакти