Парламент Литви визнав Тихановську обраним лідером Білорусі

У Литві продовжують підтримувати Тихановську / Reuters

Мінськ поки що не відреагував на дане рішення.

Сейм Литовської Республіки прийняв рішення про визнання лідера опозиції Білорусі Світлани Тихановської обраним лідером Білорусі. Литва закликає міжнародне співтовариство наслідувати приклад Вільнюса, а також визнати легітимність Координаційної ради з метою проведення нових президентських і парламентських виборів на території країни.

Про це повідомляється в резолюції вищого законодавчого органу Литви.

"Сейм Литви закликає міжнародне співтовариство підтримати вимогу обраного Лідера Білорусі Світлани Тихановської і створеної за її ініціативою Координаційної ради як єдиних законних представників білоруського народу для проведення нових, прозорих і демократичних парламентських і президентських виборів в країні", - наголошується в документі.Читати такожУ Литві розкритикували ЄС через Білорусь і зробили Брюсселю попередження

Рішення Сейму Литви щодо Тихановської/ e-seimas.lrs.lt

Також парламентарії закликають оцінювати всі дії Лукашенка для легітимації власного режиму, включаючи укладення нових міжнародних договорів з Москвою, як злочин проти народу Білорусі.

У документі підкреслюється, що міжнародне співтовариство має вимагати від Росії не втручатися в політику Білорусі і не підтримувати прагнення Лукашенка підписати нові угоди з Москвою, які завдають шкоди суверенітету республіки.

Читати також"Дотискати Лукашенка": у Тихановської розкрили сценарії передачі влади

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти