Новий удар по Лукашенку: в ЄС розповіли, за що покарають Мінськ

Олександру Лукашенку загрожують санкції / Reuters

Новий пакет обмежувальних заходів ЄС передбачає санкції проти Олександра Лукашенка.

Європейський союз готує новий пакет обмежувальних заходів щодо офіційного Мінська.

Як говориться в повідомлення Європейської служби зовнішніх зв'язків, про це верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель заявив в ході бесіди з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Боррель підкреслив, що новий пакет обмежувальних заходів ЄС щодо Білорусі включає в себе санкції проти Олександра Лукашенка.

За його словами, ЄС продовжує підтримувати пропозицію нинішнього і майбутнього чинного головування ОБСЄ щодо сприяння інклюзивному національному діалогу в Білорусі.

Високий представник висловив жаль з приводу того, що Білорусь як держава-учасник ОБСЄ не відгукнулася на цю пропозицію, і закликав Росію як державу-учасник ОБСЄ підтримати цю ініціативу.

Боррелль також додав, що білоруський народ має демократичне право обирати свого президента за допомогою нових, вільних і справедливих виборів без зовнішнього втручання.

Читати такожВогонь по мітингувальниках: в ЄС пригрозили Лукашенку жорстким покаранням

Раніше спікер із закордонних справ і політики безпеки в Європейській службі зовнішніх зв'язків Петер Стано заявив про те, що Європейський Союз може розширити санкції проти чиновників і представників влади Білорусі.

За його словами, відповідне рішення може бути прийняте у разі застосування бойової зброї проти учасників протестів.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти