Нова хвиля агресії в США: в Каліфорнії знайшли повішених на дереві афроамериканців

У США знову заворушення після загибелі афроамериканців / Фото: REUTERS

Родичі звинувачують поліцію в необ'єктивному розслідуванні події.

У США в штаті Каліфорнія напередодні були виявлені два трупи афроамериканців Роберта Фуллера та Малкольма Харша, повішених на дереві.

Як повідомляє Голос Америки, загиблі були знайдені приблизно в один час, але в різних районах.

За відомостями поліції, тіло 24-річного Роберта Фуллера було знайдено на дереві неподалік від будівлі мерії міста Палмдейл кілька днів тому. А 38-річного Малкольма Харша виявили повішеним на дереві в Вікторвіллі, недалеко від табору бездомних.

Правоохоронці в обох випадках заявили, що мова йде про самогубство. Однак під тиском громадськості почали ретельне розслідування інцидентів.

«Нам потрібна правда. Мій брат не був схильний до самогубства. Він прагнув виживати», - заявила на траурному заході сестра Фуллера Дайамонд Александер.

Читати такожКоп коліном душить Трампа: в журналі Charlie Hebdo познущалися над президентом СШАТисячі людей зібралися у суботу в Палмдейлі на меморіальний захід в пам'ять про загиблих. Одна з учасниць публічно заявила, що влада підозрює «самогубство», вона підозрює «лінчування». Сім'я загиблого категорично заявила, що їм «треба правосуддя, а не зручні відмовки».

«Померти можна багатьма різними способами, але, враховуючи нинішню расову напруженість, пояснення, що чорношкірий чоловік повісився на дереві, нас, безумовно, зараз не влаштовує», – додають рідні Харша.

Як раніше повідомлялося, у США почалася нова хвиля протестів після того, як в місті Атланта, штат Джорджія, в п'ятницю ввечері, 12 червня, поліцейський застрелив 27-річного темношкірого чоловіка Рэйшарда Брукса.

Нагадаємо, 25 травня у місті Міннеаполіс, штат Міннесота, поліцейський убив 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда – він наступив йому на шию. Після чого люди звинуватили правоохоронців у расизмі і спалили поліцейську ділянку. Потім "вибухнула" вся країна - народ вийшов на вулиці і влаштував масові заворушення. Американські міста один за іншим почали запроваджувати комендантську годину через погроми.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти