Палять автомобілі, кидають камені: у США почалися жорстокі погроми, на вулиці вивели нацгвардію

У США почалися жорстокі погроми / скріншот з відео

Через вбивство афроамериканця в США протести переросли в жахливі погроми, в Атланті ввели режим НС.

25 травня у місті Міннеаполіс, штат Міннесота, поліцейський убив 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. Після чого країна «вибухнула» - люди вийшли на вулиці й влаштували масові заворушення.

Зокрема, у п'ятницю у Атланті, штат Джорджія, перед будівлею телекомпанії CNN протестувальники спалили прапор США, підпалили автомобіль і розбили кілька вікон. Один правоохоронець отримав травму.

У каліфорнійському місті Сан-Хосе протестувальники перекрили частину шосе, знищили декілька автомобілів і закидали поліцейських пляшками та камінням, пише Голос Америки.

У центрі Х'юстона, штат Техас, пройшла демонстрація під гаслами "Припинити жорстокість поліції" і "Життя чорних має значення". Поліція заарештувала жінку, яка, за непідтвердженими даними, мала вогнепальну зброю.

У Вашингтоні протестувальники підійшли до Білого дому, який на деякий час був переведений у режим локдауна, а потім рушили до Капітолія.

За інформацією CNN, кілька людей заарештували після того, як протестувальники кинули каміння в поліцейський выдділок Шарлотт-Мекленбург і його співробітників.

Також стало відомо, що режим надзвичайної ситуації оголошений в окрузі Фултон (штат Джорджія), що включає найбільше місто — Атланту. Губернатор штату Джорджія Брайан Кемп ввів такі заходи через заворушення, що почалися після вбивства поліцейським афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі.

Для забезпечення порядку задіяні до 500 бійців національної гвардії, відзначає "РИА Новости".

Читати такожУ США вирують криваві заворушення після вбивства копами афроамериканцяНагадаємо, раніше в США заарештували Дерека Шовена – співробітника поліції, який душив афроамериканця Джорджа Флойда, внаслідок чого той помер у лікарні міста Міннеаполіс.

Поліцейський Дерек Шовен заарештований, проте інформації про те, які йому висунуто звинувачення, на даний момент немає.

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти