"Путіна коробить": Пєсков розповів про реакцію свого шефа на заяви Зеленського

Путіна коробить після заяв Зеленського / Reuters

Прессекретар Путіна підкреслив, що тема Другої світової війни для російського лідера священна.

Очільника Кремля Володимира Путіна внутрішньо коробить, коли він чує заяви президента України Володимира Зеленського про Другу світову війну.

Про це заявив прессекретар лідера РФ Дмитро Пєсков в інтерв'ю програмі "Москва. Кремль. Путін" на телеканалі "Росія-1".

Відповідаючи на запитання, чи буде продовження у статті російського лідера, присвяченій Другій світовій війні, Пєсков підкреслив, що "однозначно буде продовження цієї роботи в плані недопущення перекручування історії" і спотворення правди.

"Я впевнений, якщо такі спотворення триватимуть з боку наших колег на захід від нашої країни, то Путін щоразу вставатиме на захист історичної правди", - підкреслив представник Кремля.

Пєсков прокоментував також реакцію Путіна на слова президента України Володимира Зеленського, який під час свого візиту до Польщі в січні цього року звинуватив СРСР у розв'язуванні Другої світової війни нарівні з фашистською Німеччиною.

"Ми знаємо, що для будь-якого громадянина нашої країни, і особливо для президента Путіна, це священна тема. І коли ми чуємо подібні заяви, звичайно, я впевнений, що це внутрішньо Путіна коробить", - сказав Пєсков.

Читати також"Насилу милим не будеш": у Кремлі заговорили про розвал Мінських угодНагадаємо, раніше повідомлялося, президент РФ Володимир Путін заявив про те, що погіршення відносин між Києвом і Москвою "в принципі не пов'язане" з анексією Криму Росією у 2014 році.

За словами російського президента, в Україні нібито "відбувся державний переворот і захоплення влади", і з того часу погляди влади двох країн стали "діаметрально протилежними".

"З цього моменту ми з ними розійшлися", — сказав Путін.

Він підкреслив, що тільки після цього РФ анексувала півострів.

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти