Буде другий тур: стали відомі результати екзит-полів виборів президента Польщі

Екзит-пол показав результати виборів президента Польщі / facebook.com/EuroMaydan

Переможцями гонки стали нинішній глава держави і мер Варшави.

В Польщі 28 липня відбулися вибори президента і за даними екзит-пола за результатами голосування у другий тур проходять чинний глава держави Анджей Дуда і головний опозиційний кандидат від Громадянської платформи, мер Варшави Рафал Тжасковський.

Як повідомляє TVN24, дослідження на виборчих дільницях провела соціологічна служба Ipsos, яка традиційно організовувала опитування уподобань виборців в країні.

За даними эксзит-полів голоси виборців Польщі розподілилися наступним чином:

Результати інших кандидатів у президенти Польщі (всього у виборчому списку було 11 кандидатів):

Державна виборча комісія обіцяє оприлюднити офіційні результати виборів у вівторок ввечері або в середу.

Читати такожАктрису Кравець включили в опитування щодо виборів мера КиєваТакож центральна виборча комісія Польщі повідомила про рекордно високу явку на виборах за історію незалежності країни, вона склала 62,9%. Через сильну спеку та обмеження кількості виборців на дільницях у зв'язку з пандемією, деякі поляки у своєму прагненні проголосувати навіть втрачали свідомість.

Як відомо, вибори перенесли з травня на червень через пандемію коронавіруса. Частиниі виборців із заражених регіонів дозволили голосувати поштою. На дільниці потрібно було приходити в масці, але знімати її для посвідчення особи.

Анджей Дуда / Фото: REUTERS
Рафал Тжасковський / Фото: REUTERS

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін, який має намір внести поправки в Конституцію РФ і обнулити свої президентські терміни, відкрито заявив про бажання балотуватися на черговий президентський термін і не займатися пошуками наступника.

Як раніше повідомлялося, уряд Польщі назвав останню статтю президента Росії Володимира Путіна про Другу світову війну маніпулюванням історією для ослаблення Заходу.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти