Сестра Кім Чен Ина пригрозила Південній Кореї жорсткими заходами

Мун Чже Ін і Кім Чен Ин знову не миряться / Reuters

КНДР планує розірвати всі відносини з Сеулом.

Корейська Народна Демократична Республіка заявила про намір найближчим часом зробити «наступний крок» щодо Сеула.

Як повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї, заяву озвучила перший заступник директора Відділу пропаганди і агітації Центрального комітету Трудової партії Кореї Кім Йо Чжон, яка є молодшою сестрою лідера країни Кім Чен Ина.

Сестра лідера підкреслила, що для північнокорейської сторони «настав час перервати відносини» з Південною Кореєю. Вона зазначила, що віддала розпорядження відділу у справах взаємодії з ворогом «рішуче зробити наступний крок».

Читати такожКім Чен Ин не з'являється на публіці через коронавірус – ReutersКерівництво КНДР вже офіційно заявило про розрив усіх відносин із Сеулом. Формальною причиною стало поширення південнокорейськими активістами листівок з антисеверокорейским змістом. Пхеньян назвав Південну Корею "ворогом" і вирішив закрити офіс зв'язку з Сеулом, створений в 2018 році в північнокорейському місті Кесонг для зниження напруженості між країнами. Кім Йо Чжон заявила, що кампанія з поширення листівок була "ворожим актом", який порушив мирні угоди, укладені під час саміту в Пунмунджомі в 2018 році між президентом Південної Кореї Мун Чже Іном і лідером КНДР Кім Чен Ином.

Нагадаємо, перебіжчик з Північної Кореї Чі Сон Хо, який з 2010-го перебуває в Південній Кореї, заявив про те, що диктатор КНДР Кім Чен Ин помер - з імовірністю в 99%.

Як раніше повідомлялося, північнокорейський диктатор не з'являвся на публіці з 11 квітня. 15 квітня він навіть пропустив святкування Дня народження свого діда, засновника Північної Кореї Кім Ір Сена. Через відсутність Кім Чен Ина почали з'являтися чутки про його тяжку хворобу або смерть.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти