"Лукашенку плювати": експерт пояснив, що налякає останнього диктатора Європи

Олександр Лукашенко / Reuters

Олександр Лукашенко вибудував модель влади, схожу на путінську, вважає аналітик.

Аналітик Дмитро Корнійчук вважає, що президент Білорусі Олександр Лукашенко не злякається протестів опозиції до тих пір, поки учасники протесту на силу не почнуть відповідати силою.

Як підкреслив він в ефірі телеканалу Україна 24, у Білорусі ніхто не збирається використовувати демократичні механізми.

«Хтось скаже - вони там проведуть вибори, режим Лукашенка падає... Не падає режим Лукашенка. Так, його не підтримує 80% населення. Може 50%, може 40% - йому плювати. Лукашенко - останній диктатор Європи. Це людина, яка знищила фізично наприкінці 90-х всю опозицію, коли проти нього на акції протесту виходили сотні тисяч людей - не дітей чи молоді, а дорослих, профспілки виходили. Він цього не злякався й всіх фізично знищив", - заявив Корнійчук.

Як зазначив аналітик, Лукашенко за ці роки "вибудував модель влади, схожу на путінську один в один".

Читати також"Броньовані дупа": експерт пояснив, чому Лукашенко "всидить на багнетах"

"Лукашенко не збирається віддавати владу, розуміючи, що будуть протести, що виходитиме молодь. Зараз все переходить у більш-менш мирне русло, люди будуть ходити й мирно вимагати, а він не боїться цих мирних протестів. У країнах, де диктатура, владу можна вигризати тільки кров'ю, на превеликий жаль. Єдине, чого боїться Лукашенко - коли йому на силу відповідатимуть силою. Але немає в Білорусі тих сил і реальних лідерів опозиції... Там не можна проводити аналогії з тим Майданом, який був в Україні", - вважає він.

Нагадаємо, раніше Корнійчук розповів про те, що Лукашенко змінив тактику, щоб контролювати ситуацію в країні.

Після жорсткого придушення перших протестів він перейшов до затягування часу, щоб суспільство заспокоїлося.

Новини заразКонтакти