На Землі виявлено найпівнічніший острів

Найпівнічніший Острів знайдений в Гренландії / theguardian.com

На узбережжі Гренландії знайдено нову ділянку суші.

Вчені несподівано для себе відкрили новий острів. Вогнище суші було випадково знайдено біля узбережжя Гренландії під час експедиції. Дослідники стверджують, що ця ділянка є найпівнічнішою точкою суші в світі, пише The Guardian.

"Ми не збиралися відкривати новий острів. Ми просто пішли туди, щоб збирати зразки", - розповів керівник дослідницького центру арктичної станції в Гренландії Мортен Раш.

Відзначається, що острів знаходиться в 780 метрах на північний захід Гренландії. Він дуже маленький. Його площа всього 30 метрів. Складається острів з морського мулу і морени.

"Він відповідає критеріям острова. В даний час це найпівнічніша земля в світі", - уклали вчені.

Також відомо, що подібні острови відрізняються унікальністю - вони часто з'являються і так само часто безслідно зникають.

Дивіться відео: Вчені в Гренландії сфотографували собак, що йдуть по воді

Нагадаємо, нещодавно у Гренландії пройшов дощ. Це явище стало першим за останні 70 років. На крижану поверхню випало сім мільярдів тонн води. Це в сім разів більше річної норми втраченого льоду.

Температура піднялася вище нуля і спровокувала опади у вигляді дощу, який став першим з часів постійних спостережень, розпочатих в 1950 році.

Автор: Уляна Поліщук
Новини заразКонтакти