Міхалок закликав переобрати президента Білорусі

Сергій Міхалок закликав провести нові вибори в Білорусі / УНІАН

Також артист засудив насильство з боку силовиків - за його словами, ті, хто підняв руку на свій народ, має сидіти за ґратами.

Відомий білоруський артист, лідер гурту Brutto Nostra Сергій Міхалок, якому раніше президент України Володимир Зеленський надав звання "Заслуженого артиста України", заявив, що він і його колектив не визнають офіційні результати президентських виборів і не вважають Лукашенка легітимним очільником Білорусі.

Відеозвернення артиста розміщене в YouTube.

"Ми наполягаємо на нових, чесних, справедливих, демократичних виборах», — сказав артист.

Сергій Міхалок зазначив, що особисто він не довіряє професійним політикам і вважає, що «хорошими кандидатами» будуть ті люди, які протягом багатьох років своїми словами і вчинками доводили, що вони є патріотами Білорусі.

Як приклад назвав Світлану Алексієвич, Лявона Вольського, Миколу Халезіна та Віталія Гуркова.

Також Міхалок засудив насильство з боку силовиків: за словами музиканта, ті, хто підняв руку на свій народ, мають сидіти за ґратами.

Зазначимо, своє звернення Міхалок почав з цитати з вірша Янки Купали "Марно свистами нагайок залякати хочуть тирани", а закінчив своєю піснею "Грай".

Читати такожТихановська розповіла, як Лукашенка змусять піти з посади президента БілорусіНагадаємо, раніше старший син президента Білорусі Віктор Лукашенко, який обіймає посаду першого віцепрезидента Національного олімпійського комітету, публічно озвучив своє ставлення до протестів і до вітчизняної опозиції.

Як повідомляє RT, Лукашенко-молодший вважає демонстрантів аж ніяк не суперниками, але опонентами.

"Ви знаєте, треба взяти себе в руки, подумати і прийти до правильної думки. Добре, коли різні думки, я не прихильник єдиної якоїсь", - сказав він.

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти