Лукашенко не потрапить до санкційного списку ЄС - ЗМІ

Проти запровадження санкцій стосовно Лукашенка виступає Німеччина за підтримки Франції та Італії / Reuters

Офіційний список санкцій проти Білорусі в Євросоюзі планують опублікувати наступного тижня.

Євросоюз не включить президента Білорусі Олександра Лукашенка до списку санкцій. Проти запровадження санкцій стосовно Лукашенка виступає Німеччина за підтримки Франції та Італії.

Про це повідомляє Die Welt з посиланням на власні джерела.

Видання зазначає, що країни Балтії та Польща вимагають, щоби Лукашенко був включений до списку санкцій Євросоюзу. Водночас Берлін і Париж хочуть зберегти відкритими канали зв'язку з Лукашенком, а запровадження санкцій могло б стати цьому на заваді.

Офіційний список санкцій проти Білорусі в Євросоюзі планують опублікувати наступного тижня. Передбачається, що в список потраплять 16-19 осіб. Їхні активи будуть заблоковані, а також запровджена заборона на в'їзд в ЄС. При цьому формальне голосування щодо включення Лукашенка ще не відбулося.

Читати такожЛукашенко оголосили в розшук: що сталося в Білорусі "Переговори надзвичайно важкі, оскільки кожен список повинен бути схвалений всіма країнами-членами одноголосно", - цитує видання високопоставленого дипломата ЄС.

Зазначається також, що на неформальних переговорах в ЄС відмовилися застосовувати санкції проти президента Білорусі.

Як повідомляв Главред, раніше ЗМІ писали, що у американського президента Дональда Трампа вивчають можливість запровадження санкцій проти семи чиновників режиму Лукашенка через підтасовки виборів в Білорусі й застосування насильства по відношенню до протестувальників.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти