Лукашенко допустив вступ Білорусі до НАТО

Якщо народ Білорусі вирішить піти до НАТО, отже, так і буде - Лукашенко / Reuters

Лукашенко не виключає, що на Білорусь може очікувати розпад держави.

Влада не буде самостійно приймати важливих політичних рішень без участі народу, який буде вирішувати свою долю. Якщо білоруси захочуть інтеграції до НАТО - держава вступить до Північноатлантичного альянсу. За бажання народу країну можна буде навіть розділити і роздати.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає Белта.

За його словами, допоки, доки політик є главою держави, ані президент, ані глава президентської адміністрації не будуть самостійно визначати політику держави. Всі питання будуть вирішуватися за згодою білоруського народу.

"Поки я президент, вирішувати буде білоруський народ, тільки люди будуть вирішувати, не президент поодинці, не глава адміністрації. Вищі посадові особи, депутати не вирішуватимуть поодинці. А принесуть народу і скажуть: вирішіть, ось, 10, 20, 30 питань, і як народ вирішить - так і буде", - запевняє Лукашенко.

Також він додав, що якщо білоруси вирішать вступити до колективного блоку безпеки країн Заходу, влада піде на реалізацію таких заходів.

"Якщо раптом народ вирішить, що завтра їм бути в НАТО, Північноатлантичному блоці, як тут пропонують ці протестуни, - підуть до НАТО", - запевнив білоруський глава держави.

Крім того, Лукашенко не виключає, що з волі народу на країну й зовсім може очікувати масштабна дезінтеграція.Читати такожЛукашенко пригрозив знайти і покарати кожного протестувальника

"Якщо народ вирішить порізати країну на шматки і роздати - буде країна порізана, - додав політик.

Однак наостанок невизнаний білоруський президент резюмував, що народ може прийняти й інше рішення

"Але якщо народ вирішить, що жити ми будемо в мирній, спокійній, тихій, культурній країні, значить, ми будемо жити в такій країні", - підкреслив Лукашенко.

Події у Білорусі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти