Крах режиму Лукашенка: експерт пояснив події у Білорусі

Опозиція не планує переходити до жорстких протестів - експерт / Reuters

За словами Олеся Михалевича, економіка Білорусі зазнає краху.

Дії президента Білорусі Олександра Лукашенка демонструють безліч внутрішньополітичних та економічних проблем країни. Опозиція не готова переходити до радикалізації протестів, оскільки такий сценарій зіграє на руку правлячому режиму. Акцент, як і раніше, зроблений на повільне, але планомірне повалення режиму Лукашенка.

Про це заявив білоруський правозахисник Алесь Михалевич у ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, крок Лукашенка в напрямку перемовин з опозицією свідчить про те, що влада бачить, як в країні обвалюється економіка. Активісти, у свою чергу, не переходять до більш жорсткої форми протесту, щоб не посилювати позиції влади.

"Це досить зрозумілий і хороший сценарій для Лукашенка - введення військового надзвичайного стану і взяття ситуації під контроль жорсткими методами", - вважає юрист.

Правозахисник пояснив, що білоруська система влади формувалася довгі 26 років. Тому її неможливо зруйнувати буквально за декілька днів. Проте вже помітно, що Білорусь перебуває в кризі і ситуація поступово змінюється.Читати такожУльтиматум Тихановської режиму Лукашенка: у Держдумі Росії прогнозують крах Білорусі

"Ситуація розхитується, економіка розхитується, все більше людей всередині влади, силовики, військові кажуть, що якось цю ситуацію треба розрулювати",- підкреслив Михалевич.

Події у Білорусі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти