Експерт дав прогноз, чи піде Путін з посади президента РФ

Путін отримав право балотуватися в президенти ще на два терміни по шість років після 2024 року / Reuters

Поправки в Конституцію Росії значною мірою руйнують російську державність.

Президент Росії Володимир Путін ніколи добровільно не віддасть владу. Господар Кремля може бути або повалений, або помре на цій посаді.

Таку думку висловив старший науковий співробітник Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні і директор Центру постіндустріальних досліджень в Москві Владислав Іноземцев в інтерв'ю журналістці Олесі Бацман.

"Це для мене було зрозуміло ще 12 років тому. І зараз залишається та ж сама ситуація", – зазначив він.

Іноземцев прокоментував ухвалені в РФ поправки до Конституції, які, по суті, зроблять з Путіна вже легально вічного правителя.

"Справа в тому, що проблема поправок не лише робить з Путіна вічного правителя, вона, по суті, руйнує значною мірою саму російську державність. Тому що створюється система абсолютно безконтрольної влади, якій підпорядкована і судова влада, і значною мірою законодавча влада", – вважає експерт.

За його словами, виникає прецедент пріоритету російського права над міжнародним, що фактично робить Росію країною-ізгоєм.

"Виникає ця ідея конотації, зв'язки між Росією і Радянським Союзом, чого немає в жодній конституції в світі. Тому що будь-яка конституція – це скоріше проголошення чогось нового, основ держави. А в даному випадку нам намагаються нав'язати ідею постійного оглядання назад", – додав Іноземцев.

Читати такожРеферендум з обнулення - найбільший програш Путіна

Як повідомляв Главред, у Росії набули чинності поправки до Конституції, що передбачають "обнулення" президентських термінів Володимира Путіна.

Всього в Основний Закон внесено 206 поправок, вони були затверджені в ході всеросійського голосування, яке тривало з 25 червня по 1 липня.

Основний Закон РФ тепер дає Путіну право балотуватися в президенти ще на два терміни по шість років після 2024 року.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти