Кіпр підтримує Росію, але готовий вдарити санкціями по режиму Лукашенка - ЗМІ

Кіпр вимагає введення санкцій проти Туреччини / фото : ellada-russia.ru

Євросоюз нездатністю введення санкцій ставить під сумнів свій авторитет, вважає Жозеп Боррель.

Незважаючи на той факт, що Кіпр знову наклав вето на введення обмежувальних заходів проти режиму Лукашенка, Нікосія готова підтримати антибілоруські санкції в тому випадку, якщо Брюссель відреагує на дії Туреччини в спірних водах Середземного моря.

Про це заявив Міністр закордонних справ Кіпру Нікос Христодулідес, повідомляє Reuters.

"Наша реакція (Євросоюзу) на будь-яке порушення наших основних цінностей і принципів не може бути індивідуальною. Вона повинна бути послідовною", - сказав Христодулідес.

Журналісти Deutsche Welle акцентували увагу на тому, що Кіпр, який фактично дружить з підтримуючою Лукашенка Росією, в понеділок, 21 вересня, знову ветував санкції проти правлячого режиму Білорусі.

Такі дії засуджують у Литві. Глава МЗС Едгар Лінкевич пише в Twitter, що це негативний сигнал як білорусам, так і всьому світу.

У свою чергу, глава європейської дипломатії Жозеп Боррель відзначив, що голови країн МЗС Євросоюзу поки ще не погодили введення санкцій проти Білорусі. Він підтвердив позицію Кіпру.Читати такожКіпр заблокував антибілоруські санкції ЄС: стала відома причина

Однак, за словами Борреля, Нікосія підтримає рішення в тому випадку, якщо санкції будуть введені і щодо Туреччини.

Політик підкреслив, що вже на наступній зустрічі у ЄС докладуть максимум зусиль для того, щоб санкції проти режиму Лукашенка все ж таки були узгоджені. Через цю ситуацію серйозно страждає авторитет Європейського Союзу.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти