Через есмінець ВМС США може початися Третя світова війна - ЗМІ

Через есмінець ВМС США може початися Третя світова війна / ©IlhanKermen

Загроза Третьої світової знову загострилася після того, як російський військовий корабель прогнав американський есмінець.

Дії американських військових кораблів біля російських кордонів загрожує небезпечними наслідками аж до початку Третьої світової війни.

Як пише журналіст у своєму матеріалі в Daily Express, за останні дні сталося два яскравих інциденти за участю ВМС США. В акваторію Чорного моря 23 листопада зайшов есмінець «Дональд Кук», щоб «забезпечити безпеку на морі» у рамках операції НАТО «Атлантична рішучість». Також зайшов американський есмінець "Джон Маккейн" у води затоки Петра Великого.

"Загроза Третьої світової знову загострилася після того, як російський військовий корабель прогнав американський есмінець, який порушив, як запевняє Москва, російський кордон у затоці Петра Великого», - підкреслило британське видання.

Зазначимо, напередодні російське військове відомство опублікувало відео, на якому великий протичовновий корабель Адмірал Виноградов витісняє есмінець США Джон Маккейн з територіальних вод РФ у затоці Петра Великого.

Відео опубліковано в YouTube. Про подію повідомили в Міністерстві оборони РФ.

Російська сторона стверджує, що есмінець вдерся у територіальні води РФ в Японському морі. Його зупинив великий протичовновий корабель Адмірал Виноградов, пригрозивши судну тараном. Після застереження Джон Маккейн відразу вийшов у нейтральні води.

Третя світова війна - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти