Іран зробив нове попередження Вірменії та Азербайджану через війну у Карабасі

У Ірані обіцяють Баку і Єревану відповідь на витрати війни у Нагірному Карабасі / Reuters

У Тегерані заявили, що безпека Ірану – це червона лінія для влади.

Іранські збройні сили відправили офіційним Баку і Єревану попередження щодо неприпустимості військових ударів по території Ісламської республіки під час конфлікту у Нагірному Карабасі. Тегеран попереджає, що Іран відповість на будь-які подібні заходи, навіть які вчинені помилково.

Про це заявив представник міністерства закордонних справ Ірану Саїд Хатібзаде, повідомляє Eurasia Daily з посиланням на іранське державне інформаційне агентство IRNA.

За його словами, питання безпеки Ірану і громадян країни є червоною лінією як для військового, так і для політичного керівництва держави. Тегеран почув роз'яснення Азербайджану і Вірменії, проте попереджає про наслідки.

"Нашою червоною лінією є безпека громадян. Збройні сили Ірану вже зробили необхідні попередження. З протилежного боку ми почули роз'яснення, і попередили, що на будь-які посягання (щодо Ірану), навіть вчинені помилково, буде дана відповідь", - підкреслив Хатібзаде.Читати такожВійна у Нагірному Карабасі: Іран зробив попередження Вірменії та Азербайджану

Позиція Ірану щодо конфлікту у Нагірному Карабасі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти