Google Maps починає показувати маршрути для велосипедистів

Google Maps буде показувати маршрути для велосипедистів / Reuters

Пілотний проект спочатку буде запущений у великих містах США.

У Google Maps з'явилися корисні функції для велосипеда, однак навігація буде поки доступна тільки у великих містах США, проте пізніше географія буде розширена.

Як повідомляє видання GizChina, велосипедні маршрути Google Maps використовують інформацію зі складних алгоритмів штучного інтелекту і дані краудсорсингу.

Інновація надасть можливості для велосипедистів. Інформація містить різні види велосипедних доріжок і вулиць, зручних для велосипедних поїздок.

"Під час COVID-19, незалежно від того, чи їдуть люди на прогулянку або добираються до роботи, ми спрощуємо велосипедистам всюди їзду на власних велосипедах", - написав у своєму блозі менеджер по продукту Google Maps Вішал Дутта.

Читати такожApple і Google розповіли про свою систему стеження за коронавірусомЗа словами творців проекту, світ починає жити в інших реаліях, на які впливають різні фактори, в тому числі і пандемія коронавірусу. Тому Google запропонував місцевим урядовим органам поділитися змінами за допомогою інструментів завантаження географічних даних.

Google Maps також надає більш детальну інформацію про спільне використання велосипедів, наприклад, покрокові пішохідні та велосипедні маршрути до док-станції і від неї, а також інформацію про доступність в режимі реального часу. У деяких містах додаток навіть надає посилання на пов'язані програми для прокату велосипедів, так що люди можуть легко бронювати і розблокувати автомобілі.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти