Google додає в YouTube функцію інтернет-магазину - Bloomberg

Google хоче додати в YouTube функцію інтернет-магазину / Фото: Бюро-стиль

Товари можна буде купувати і продавати безпосередньо через відео.

Компанія Google у найближчому майбутньому планує додати у відеосервіс YouТube опцію інтернет-магазину, що дозволить здійснювати покупки одночасно з переглядів роликів.

Як пише Bloomberg, компанія хоче дозволити користувачам переглядати, вибирати і купувати товари безпосередньо через відео.

Уточнюється, що деякі канали в Youtube вже успішно тестують дану функцію. Для застосування нововведення авторам контенту пропонують використовувати спеціальне програмне забезпечення, яке завдає маркування і дозволяє відстежувати товари.

Читати такожApple і Google розповіли про свою систему стеження за коронавірусомЗа попередньою інформацією, дана функція носить експериментальний характер, а результати тестування компанія не розголошує. Однак, якщо експеримент виявиться успішним, то YouTube може перетворитися на величезний інтернет-каталог і складе жорстку конкуренцію Amazon і Alibaba.

Журналісти дізналися, що додати на сайт функцію інтернет-магазину YouТube змусила ситуація з пандемією коронавірусу. Під час карантину багато контрактів компанії були розірвані, а користувачі стали набагато більше товарів купувати онлайн.

Для обміну повідомленнями відеохостинг YouТube планує ввести нову функцію.

Як раніше повідомлялося, YouTube запускає новий музичний сервіс.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти