Експерт оцінила шанси на розтрощення режиму Лукашенка після санкцій Євросоюзу

Лукашенко давно не боїться санкцій - експерт / belta.by

Заходу слід було б продемонструвати більш рішучу реакцію щодо правлячого режиму Білорусі, вважає Юлія Осмоловська.

Санкції Європейського Союзу проти режиму Олександра Лукашенка не здатні кардинальним чином змінити політичну систему Білорусі. Лукашенко звик до обмежувальних заходів і протестів, тому Брюсселю потрібно було задіяти більш вагомі важелі впливу на правлячий у республіці режим.

Про це заявила експерт у сфері міжнародної політики Юлія Осмоловська у ефірі телеканалу Україна 24.

За її словами, санкційні заходи проти Лукашенка не можна розглядати як будь-який механізм тиску. Правлячий режим давно адаптувався як до європейських обмежень, так і до протестної активності на вулицях.

"Чи можна розглядати санкції як механізм примусу Лукашенка змінити свою поведінку? Абсолютно ні. Тому я вважаю, що реакція Заходу досить млява. Потрібно шукати ті речі, які зможуть суттєво вплинути на Лукашенка", - зазначила Осмоловська.

Також вона скептично поставилася до можливості змусити Лукашенка сісти за стіл перемовин з опозицією, оскільки сам нелегітимний глава республіки Білорусі такі плани реалізовувати наміру не має.Читати такожСанкції стануть нищівними: дипломат розповів, чому Путін не допоможе Лукашенку

"Зараз ми чуємо заяви деяких лідерів і їх ідеалістичні очікування, що їм вдасться умовити Путіна, щоб той умовив Лукашенка погодитися хоч на якийсь діалог з опозицією. Сам же Лукашенко каже, що ніякого діалогу з протестувальниками не буде", - підкреслила політичний експерт.

Події у Білорусі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти