"Якщо РФ захопить Київ": волонтер оцінив ідею відгородитися "стіною" від "ЛДНР"

Волонтер розповів, що робити з окупованим Донбасом / informator.su

Багатьом на окупованому Донбасі просто нікуди їхати, підкреслив Юрій Касьянов.

Відомий волонтер та блогер Юрій Касьянов прокоментував ідею про те, що Україні слід відгородитися "стіною" від окупованої Росією частини Донбасу.

Під час чату у Главреді, відповідаючи на одне з запитань читачів, він підкреслив, що не вважає всіх людей, що проживають на окупованій частині Донецької та Луганської областей, зрадниками.

“Так, безумовно, там є зрадники, колаборанти і найманці. Але основна маса просто налякана, перебуває у стані, в якому неможливо адекватно приймати рішення", - пояснив волонтер.

Він припустив, що якщо б навіть у 2014 році російські війська захопили будь-яке інше місто України, приміром, Харків, Київ чи Львів, то і в них знайшлася б маса проросійськи налаштованих людей, а багато з них не стали б залишати свої будинки через те, що їм просто нікуди йти.

Читати такожДорога декорація: чим допоможе Україні «Стіна» на кордоні з Росією“Багато хто з жителів «ЛДНР», в тому числі переселенці, сподіваються, що ми звільнимо ці території. Тому питання окупованої частини Донбасу ні в якому разі не можна вирішувати таким чином – з допомогою стіни. Це буде означати, що ми просто відкинемо цих людей. Адже сьогодні йдеться про «ЛНР» і «ДНР», а завтра – про «Харківську народну республіку» або про «Одеську народну республіку». І в якому вигляді тоді залишиться Україна? Хто ми тоді будемо такі?", - підкреслив співрозмовник.

У той же час блогер звернув увагу на те, що керівництво України впродовж усіх років незалежності займалося лише особистим збагаченням і абсолютно не думало про населення, яке було змушене піклуватися саме про себе.

“Тому ми і не можемо вирішити жодну проблему, чи то війна, повінь, коронавірус, безпека на дорогах і т. д. Кожен вирішує кожну проблему по-своєму. Так, вирішуючи проблему безпеки дорожнього руху, поліція ставить камери і штрафує всіх, причому найчастіше ставить камери там, де вони не потрібні, але зате там простіше збирати «данину» з водіїв; населення намагається їздити, обманюючи ці камери різними способами. У нас немає країни, яка б об'єднувала людей. У цьому чорна заслуга всіх наших правителів і, безумовно, нашого населення, яке обирає цих людей у владу", - додав Касьянов.

Читати також"Це проблема Росії": Київ відповів на вимогу Москви про особливий статус Донбасу

Нагадаємо, раніше в Державній прикордонній службі заявили про необхідність внесення змін у план реалізації проекту Стіна, які б передбачали завершення будівництва об'єкта у 2025 році.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти