Чи можливий сценарій Карабаху для Донбасу: експерт оцінив шанси

Військові розглядають всі варіанти повернення Донбасу, зокрема і силовий / УНІАН

У разі ескалації конфлікту українська армія готова піти в контрнаступ і дійти до кордонів.

Силовий сценарій повернення Донбасу можна було б реалізувати, але він призведе до втрат серед мирних жителів.

Про це розповів радник з інформаційної політики української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в інтерв'ю Politeka.

"Нам доведеться проводити операцію в багатомільйонній міській агломерації. Це незмінні втрати серед мирних жителів. Не хотілося б навіть мінімальних втрат серед мирних жителів. Це ж наші громадяни. Я не хочу їх вбивати, я хочу їх захистити і врятувати», - сказав Арестович.

При цьому він зазначив, що силовий варіант вирішення конфлікту на Донбасі найімовірніше розглядається Генеральним штабом, тому що військові розглядають всі варіанти. Однак політичного рішення немає.

"Політичне рішення дуже чітке - політико-дипломатичний шлях і сильна військова складова для того, щоби підтримати зусилля дипломатії», - зазначив Арестович.

Він додав, що Україна піде на силову операцію лише у разі, якщо росіяни її нав'яжуть, тобто якщо буде ескалація, то українська армія готова піти в контрнаступ і дійти до кордонів.

"Питання лише в тому, що першими не хотілося б починати, тому що політико-дипломатичний шлях – це спільне рішення України та її партнерів», - резюмував радник з інформаційної політики української делегації в Тристоронній контактній групі.

Читати такожУкраїна дає Росії "Золотий міст", щоб піти з Донбасу-Арестович

Переговори щодо Донбасу - новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти