Соціологи з'ясували, скільки українців схвалюють дії Зеленського

Соціологи з'ясували, скільки українців схвалюють дії Зеленського

За час карантину рівень схвалення дій влади дещо зменшився.

Київський міжнародний інститут соціології з'ясував, дії яких органів влади найбільше підтримують українці. Виявилося, що за час карантину рівень схвалення дещо зменшився.

Зокрема, оцінюючи дії органів влади у квітні-травні 2020 року, 47% українців відповіли, що схвалюють дії і заяви президента Володимира Зеленського. У квітні таких був 51%, в березні - 52%. При цьому 37% респондентів не схвалюють дії і заяви президента (у квітні - 35%, в березні - 27%).

Рівень підтримки дій Кабінету міністрів також знизився: схвалюють уряд 24% опитаних (26% в квітні, 25% - у березні); 61% - не схвалюють (37% у квітні, 32% - у березні).

Крім того, 22% українців схвалюють дії Верховної Ради (25% у квітні, 21% - у березні). При цьому 65% не схвалюють дії парламенту (54% у квітні, 53% - у березні).

Соціологи також з'ясували, що половина українців - 51% - вважають, що влада досягла успіху у протидії епідемії коронавірусу, 41% - дотримується думки, що дії влади були неуспішними.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування з 14 по 17 травня 2020 року методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assistedtelephoneinterviews) на основі випадкової вибірки телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. В ході опитування проведено 2000 інтерв'ю.

Як повідомляв Главред, за даними останнього дослідження, проведеного соціологічною групою Рейтинг, якби вибори президента України відбулися в середині травня 2020 року, то за Зеленського проголосували б 39,3% громадян (серед тих, хто буде голосувати і визначився з вибором).

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти