Рейтинг Зеленського просів: опитування показало фаворитів президентської гонки

Володимир Зеленський залишається лідером електоральних симпатій українців / Reuters

Володимир Зеленський залишається лідером електоральних симпатій українців.

Президент Володимир Зеленський залишається лідером електоральних симпатій українців, свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Якби вибори президента відбулися наприкінці квітня, понад 42% українців проголосували б за Володимира Зеленського, повідомили в КМІС.

"Серед тих, хто визначився, власне, саме ці показники найбільш близькі до можливих результатів виборів, якби вони проводилися в кінці квітня, отримаємо наступні результати: 42,6% проголосували б за Володимира Зеленського, 14,9% - за Петра Порошенка, 12 2% - за Юрія Бойка, 9,7% - за Юлію Тимошенко, 6,4% - за Ігоря Смєшка, 4,3% - за Анатолія Гриценка, 3,5% - за Олега Ляшка, 1,8% - за Святослава Вакарчука, 0,8% - за Олександра Вілкула, інших кандидатів - всього 3,7%", - йдеться в результатах опитування.

Читати такожЗеленський оцінив стрімке падіння рейтингу

У той же час обираючи серед тих або інших кандидатів проголосував би наступний відсоток населення: 27,7% проголосували б за Зеленського, 9,7% - Петра Порошенка, 8% - Юрія Бойка, 6,3% - Юлію Тимошенко, 4,1% - Ігоря Смєшка, 2,8% - Анатолія Гриценка, 2,3% - Олега Ляшка, 1,2% - Святослава Вакарчука, 0,5% - Олександра Вілкула, інших кандидатів - усього 2,4%, 3,6% - викреслили б усі партії, зіпсували б бюлетень, 20,1% - не визначилися, за кого голосувати, 2,7% - відмовилися відповідати на питання, 8,5% - сказали, що не будуть голосувати на виборах.

/ kiis.com.ua

Опитування КМІС проводилося з 17 по 25 квітня. методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). У вибірку не включаються території, тимчасово неконтрольовані владою України - АР Крим, окремі райони Донецької і Луганської областей. В ході опитування проведено 4024 інтерв'ю.

Читати такожСоціолог розповів про феномен підвищення рейтингу Зеленського

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за президента Володимира Зеленського в першому турі президентських виборів у лютому 2020 року проголосували б на 14% громадян більше, ніж у 2019 році.

За результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології, найбільшу підтримку серед населення має Зеленський, за якого готові були голосувати 44,2% серед тих, хто визначився зі своїм вибором.

Новини заразКонтакти