Військовий експерт оцінив найгірший сценарій агресії армії РФ проти України

У РФ заявили про відвід військ / Reuters

РФ може нанести відволікаючий удар перед головним наступом, не виключив Олег Жданов.

РФ зосередила на кордоні України близько 100 тисяч військових, або три польові армії, розповів військовий експерт Олег Жданов.

Як пише він у матеріалі на Главреді, ці сили здатні просунутися вглиб території України максимум на 200-250 км, але за умови, що удар всіх трьох армій буде зосереджений в одному напрямку.

Експерт не виключив, що одна армія піде на відволікаючий удар, а дві – на основний.

"Відповідно, вони здатні просунутися на 200-250 км за умови, що ефективність оборони української сторони буде дуже низька. Якщо ж ЗСУ завдаватимуть Росії неприпустимі втрати (тобто втрати складуть 30-50%) в ході оборонних боїв, все буде інакше: при 30% вважається, що наступ захлинувся, а при 50% противник відмовляється від подальших наступальних дій", - говорить він.

У той же час військовий експерт упевнений: "Якщо Росія вдасться до застосування авіації і ракетних військ, зважиться наносити ракетні удари, нам доведеться туго. Вона може знищити більшу частину інфраструктури, в т.ч. військової".

Разом з тим він вважає, що РФ для завоювання і утримання такої території, як Україна, потрібна величезна армія – приблизно мільйонне угруповання військ.

"Плюс навіть при великому руйнуванні інфраструктури ми все одно будемо чинити опір, і буде партизанська війна, вогнищеві опору. Відповідно, Росії потрібно мати високомобільне підготовлене угруповання, яке здатне вести мобільні бойові дії, інакше ніяк", - резюмував Жданов.

Читати такожЗеленський оцінив відведення російських військ від кордонів України

Відведення військ РФ від кордонів України:

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти