Військова допомога Баку: скандал зі "слугою народу" отримав продовження

Людмила Марченко / Фейсбук Л. Марченко

У Слузі народу відхрестилися від заяв Людмили Марченко.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав українців до виважених коментарів щодо конфлікту Азербайджану та Вірменії, які не провокували б протистояння і ворожнечу, а відповідали офіційній позиції України.

Про це він повідомив у Facebook.

«У зв'язку з висловлюваннями Народного депутата України щодо надання військової, гуманітарної чи будь-якої іншої допомоги іноземним державам хочу відзначити наступне: кожен народний депутат України може висловити свою позицію чи думку з будь-якого питання, але рішення про надання допомоги іноземним державам належить до компетенції Уряду та президента України», - заявив він.

Глава МЗС України, в умовах активного збройного протистояння, численних жертв і руйнувань закликав всіх до виважених заяв і коментарів, які не порушували б емоції, не провокували протистояння і ворожнечу, а відповідали офіційній позиції нашої держави.

"Якщо коротко, то контролюйте свої емоції і не грайте з емоціями інших людей», - підкреслив він.

Також Кулеба зазначив, що Україна є домом для численної вірменської та Азербайджанської діаспор.

"Вкрай важливо забезпечити мир та міжнаціональну згоду для всіх етнічних громад, які проживають в Україні. Закликаю представників вірменської та азербайджанської громад не піддаватися на провокації та дотримуватися чинного в Україні законодавства», - додав міністр.

У свою чергу в партії Слуга народу щодо заяви члена однойменної фракції Людмили Марченко про нібито готовність України надати Азербайджану військову і гуманітарну допомогу підкреслюють, що особисті думки депутатів не є офіційною позицією фракції.

Про це йдеться в заяві, розміщений у Telegram-каналі партії Слуга народу.

"Повідомляємо, що особисті думки депутатів не є офіційною позицією фракції. І, тим паче, офіційною позицією держави. Народні обранці можуть висловлювати свої міркування та пропозиції з будь-яких питань. Проте рішення про надання допомоги іншим державам може ухвалювати тільки уряд та Президент України", - наголошується в заяві.

Читати також"Перемир'я безглуздо": Анкара чекає нових зіткнень за Нагірний КарабахУ Слузі народу закликають усіх представників влади бути виваженими у своїх заявах і коментарях. "Вони не мають провокувати протистояння і ворожнечу та суперечити офіційній позиції української держави", - йдеться в заяві.

У СН відзначають, що в Україні проживають численні вірменська та азербайджанська Діаспори. "Україна на своїх теренах має забезпечити мир та міжнаціональну згоду для всіх етнічних громад", - йдеться в дописі.

У Слузі народу щиро співчувають родичам і близьким загиблих і поранених в результаті бойових дій, бажаючи миру південному Кавказу.

"Закликаємо представників вірменської та азербайджанської громад не піддаватися на провокації та дотримуватися чинного в Україні законодавства", - сказано в заяві.

Додамо, що сама Марченко заявила про те, що її висловлювання про військову допомогу Азербайджану неправильно трактували.

"Не було жодної мови про надання зброї. Маю надію, що врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі може відбутися мирним шляхом на основі поваги до міжнародного права. Всі керівники держав повинні пам’ятати, головний приоритет - це життя людей", - написала Марченко в Facebook.

Раніше Марченко заявила про те, що Україна готова надати військову допомогу Баку у збройному протистоянні Азербайджану з Вірменією в Нагірному Карабасі в разі такої необхідності.

За її словами, Київ вже допомагає Баку по ряду напрямків - мова йде про правову та гуманітарну допомогу. В Україні планують скласти додатковий список допомоги Азербайджану.

Читати такожВійна за Карабах: Аваков різко висловився про військову допомогу Києва

Історія війни за Нагірний Карабах

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти