ЗМІ розповіли про плани Авакова піти у відставку

ЗМІ розповіли про плани Авакова піти у відставку/ УНІАН

Ситуація з вірогідною відставкою Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ отримала новий розвиток.

У розпал недавніх великих мітингів і акцій протесту керівник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков пропонував свою відставку президенту Володимиру Зеленському. Але очільник держави відкинув його пропозицію.

Про це повідомляє портал РБК-Україна з посиланням на джерела в оточенні президента.

За їх інформацією, таку пропозицію керівник МВС України зробив кілька тижнів тому в той момент, коли в Києві та по всій країні проходили акції за його відставку.

Читати такожКоли Аваков піде у відставку"Аваков не буде упиратися, шукати голоси в залі і так далі. Навпаки, він все так грамотно обставить, що, по-перше, сам запропонує свого наступника з числа зрозумілих йому людей, по-друге, ми йому ще й зобов'язаними залишимося", ‒ повідомили джерела.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив про те, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков може відправитися у відставку лише після того, як буде завершено розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

До того сам керівник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков в рамках наради верхівки українських правоохоронних органів (яке було присвячене боротьбі з насильством з боку силовиків) заявляв про те, що "будь-який очільник МВС працює в положенні, коли комусь щось не подобається".

Пізніше народні депутати з правоохоронного комітету Верховної Ради IX скликання прийняли рішення внести постанову фракції Голос про відставку керівника Міністерства внутрішніх справ України Арсена Авакова до порядку денного наступної пленарної сесії Верховної Ради.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти